• SOCIA - Nadácia na podporu sociálnych zmien, Záhradnícka 70, 821 08 Bratislava
  • 02 / 5564 5214
  • socia@socia.sk
In Novinky

V prieskume nadácie SOCIA o službách pre deti so zdravotným znevýhodnením sú výhry už na ceste

Tento týždeň sa dialo v nadácii SOCIA niečo výnimočné.

V utorok 1.10.2024 sme vylosovali komu pôjdu tri odmeny v rámci súťaže a nášho prieskumu. Prieskum sme realizovali posledné týždne s cieľom zmapovať služby rôznych zariadení a organizácií pre deti so zdravotným znevýhodnením v ranom veku a ich rodiny.

 

V SOCIA – Nadácii na podporu sociálnych zmien v spoločnosti, sa dlhodobo snažíme uskutočňovať zmeny sociálneho systému v prospech ohrozených sociálnych skupín obyvateľstva. V centre našej pozornosti sú preto aj rodiny s deťmi so zdravotným znevýhodnením, pre ktoré sa snažíme zabezpečiť a zvyšovať dostupnosť všetkých služieb, ktoré potrebujú, vrátane cielenej a včasnej intervencie. K tomu, aby sme mohli posúvať veci vpred, potrebujeme dostatok aktuálnych, overených dát a informácií. Preto sme sa rozhodli spraviť prieskum formou online dotazníka, ktorého cieľom bolo zmapovať reálny stav existujúcich zariadení/inštitúcií, ktoré poskytujú služby rodinám s deťmi so zdravotným znevýhodnením vo veku 0-3 rokov.

Zber dát sme realizovali v prostredí takto zameraných zariadení/organizácií počas letných mesiacov a v septembri so zberom finišovali. Súčasťou prieskumu bola súťaž s tromi odmenami za účasť :-), teda za čas a ústretovosť ľudí zúčastniť sa prieskumu.

Výhercov/-kyne cien sme vylosovali 1.10.2024 za prítomnosti štatutárneho zástupcu SOCIA – Nadácie na podporu sociálnych zmien Vladislava Mateja, odbornej pracovníčky nadácie SOCIA Ľubice Ujváryovej a sociologičky Lýdie Marošiovej z výskumnej agentúry Krajinka, ktorá sa na prieskume podieľa.

Online dotazník sme adresovali 400 organizáciám/zariadeniam, prieskum mal návratnosť 21%, pričom do súťaže s losovaním odmien sa celkovo zapojilo 49 respondentiek a respondentov.

Traja výhercovia boli ocenení poukážkami na nákup kníh v Panta Rhei v hodnote 120 €, 70 € a 50 €.

Všetkým výhercom a výherkyniam *gratulujeme* a ešte raz im, ako aj všetkým respondentom/-kám ďakujeme za účasť na našom prieskume.

O výsledkoch prieskumu a súvisiacich aktivitách, budeme informovať na našej webovej stránke, v zimných mesiacoch tohto roka.